Barcelona i serieledning efter seger - Messi briljerade

La Liga

Barcelona håller i sin serieledning. Under lördagen slog man Real Betis med 2-0 på bortaplan.

Barcelona fick inte hål på Betis i den första halvleken, men läget inför den andra halvleken såg dock ljust ut ändå. Anledningen? Heiko Westermann drog på sig två gula kort på kort tid i den första halvleken.

I den 28:e minuten fick han gult kort för en foul på Ivan Rakitic och i den 35:e minuten kom Westermann sent in i en tackling mot Rakitic och fick då sitt andra gula kort.

I den 50:e minuten satte också Barcelona 1-0. Ivan Rakitic sköt in bollen i öppet mål efter att Betis målvakt Adán och försvararen Pezella båda missat att rensa undan Lionel Messis inlägg.

Med tio minuter kvar att spela satte Luis Suarez 2-0 för Barcelona. Messi serverade uruguayanen i djupet och en fri Suarez kunde enkelt rulla in bollen i mål.

Lionel Messi bjöd på två fina assist.

Matchen slutade med en 2-0-seger för Barcelona, som alltså behåller serieledningen i La Liga. Två omgångar återstår.

Betis startelva: Adán; Bruno, Pezella, Westermann, Montoya; Petros, N'Diaye; Cejudo, Ceballos, Joaquín; Rubén Castro

Barcelonas startelva: Bravo; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Busquets, Rakitic, Iniesta; Suárez, Messi, Neymar