Barcelona klarar sig utan Messi

Spanien

Samtidigt som Leo Messi, trots allt, spelar OS för Argentina så befinner sig hans klubblag i USA för träningsspel. I natt besegrade Barcelona New York Red Bulls med hela 6-2.

Matchen mot New York var Barcelonas sista innan det ”riktiga” matchandet börjar i nästa vecka med Champions League-kval mot Wisla Krakow.

I första halvlek var Barcelona överlägset. 1-4 i halvtid var nästan i underkant. Det var Xavi som öppnade målskyttet med ett nick mål i 17: e minuten efter en crosspassning från Dani Alves. Bara en minut senare gjorde Eto’o Barcas nästa mål då han kapitaliserade på en tjusig framspelning från Xavi. Ytterligare fem minuter var det dags igen. Marques nickade i mål på passning från Iniesta och strax därefter hade Henry ett skott i stolpen.

Efter en halvtimme stack New York upp och lyckades reducera genom Stammler som snappade upp en boll Valdés inte fick kontroll över. Strax innan halvtid gjorde Samuel Eto’o sitt andra mål för dagen. Anfallaren passade sig genom försvaret med Hleb och ökade på Barcas ledning.

I andra halvlek vad det amerikanerna som inledde målskyttet. Rojas reducerade för New York, det hjälpte dock inte så mycket. Barcelona gjorde två mål på fyra minuter i slutet av matchen genom Jeffren och Pedro och fastställde slutresultatet till 2-6. Något som ofta kallas tennissiffror. Barca verkar inte stå och falla med Leo Messi.

Publicerad 2008-08-07 kl 19:00