Barcelona missade första guldchansen

Spanien

Barcelona hade chansen att avgöra den spanska ligan hemma på Camp Nou - men missade den efter 3-3 mot Villarreal.

Hemmalaget tog ledningen efter 12 minuter när Seydou Keita lyften in bollen i högra krysset. Men bara tio minuter senare kvitterade Joseba Llorente för sitt Villarreal.
Barcelonas skyttekung Samuel Eto'o tog dock tillbaka ledningen med sitt 28:e mål för säsongen. Efter det hade hemmalaget lekstuga och 3-1 kom precis före halvtid. Brasilianaren Dani Alves tog sats och tryckte in en välplacerad frispark i högra hörnet.

I andra halvlek drog Barcelona ner på tempot och Villarreal såg med kvarten kvar ut att ha gett upp kampen om seger.
Men då hade Eric Abidal ner Nihat Kahveci i straffområdet, blev utvisad och gav Villarreal chansen att komma in i matchen. Inbytte Mati Fernandez satte säkert reduceringen bakom Victor Valdes Arribas.

Det gav Villarreal nytändning och på övertid gjorde Llorente sitt andra mål för kvällen och 3-3.
Med tre matcher kvar att spela leder Barcelona med åtta poäng före tvåan Real Madrid.

TT

Publicerad 2009-05-10 kl 23:45

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.