Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Barcelona oroar sig över stor skuld: ”Vi är i ett känsligt läge”

Barcelona går som tåget på planen. Men vid sidan om tyngs man av stora skulder.
- Skulden är för hög för att vi ska kunna diktera vår framtid, säger Javier Faus.

De regerande Champions League-mästarna och La Liga-vinnarna Barcelona har inte mycket att oroa sig för planen. Många anser att laget är världens bästa, kanske världens bästa genom tiderna, och man är favorittippade i alla tävlingar man deltar i under säsongen. Sportsligt sett är allt frid och fröjd i Barcelona – men finansiellt är situationen en annan.

Klubben har skulder på 364 miljoner euro, motsvarande 3,2 miljarder. Visserligen har man kapat ner skulden från 430 miljoner euro, men en av klubbens ekonomer, Javier Faus, säger på Barcelonas hemsida att man ändå ser oroligt på läget.

- Vi har följt en sträng linje, eftersom vi är beslutsamma att fortsätta växa, och vi har reducerat skulder – men vi är ändå i ett känsligt läge. Skulden är för hög för att vi ska kunna diktera vår framtid.

Faus fortsätter med att säga att man måste få ner skulder ytterligare och öka sina inkomster för att nå en stabil skuldnivå.

Under sommaren la klubben ut över 60 miljoner euro, ungefär 600 miljoner kronor, på nya spelarna Cesc Fabregas och Alexis Sanchez.

Publicerad 2011-09-15 kl 16:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons