POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN

Barcelona överklagar FIFA:s beslut med 14 argument: "Vi utbildar personer snarare än idrottare"

Foto: SCANPIX

FC Barcelona överklagar transferförbudet från FIFA och ger på sin hemsida 14 argument till varför man anser att man inte gjort något fel. "Vi utbildar personer snarare än idrottare” är ett av argumenten.

FIFA har bestämt att ge både det spanska fotbollsförbundet och FC Barcelona böter samt förbjuda den katalanska klubben att värva spelare under de två kommande transferfönstrena. Detta då Barcelona ska ha brutit mot paragraf 19 och värvat minderåriga spelare från andra länder.

På sin hemsida skriver FC Barcelona nu att man tänker överklaga FIFA:s beslut och om det behövs kommer klubben att ta ärendet vidare till idrottens skiljedomstol CAS.

Barcelona uttrycker att La Masia är mer än fotboll och att man utbildar människor snarare än idrottare. Med följande 14 argument som klubben presenterar på sin hemsida menar man att man inte har gjort något fel.

1) Enligt det officiella uttalande från FIFA har det spanska fotbollsförbundet RFEF också straffats för övergångarna av internationella minderåriga.

2) Den paragraf som FCB påstås ha brutit emot syftar till att skydda minderåriga från handlingar av idrottsföreningar som tar in spelare utan att säkerställa den nödvändiga uppmärksamheten för en korrekt utveckling. FCB kan garantera att vi utvecklar spelarna genom La Masia-modellen.

3) La Masia-modellen innehåller pedagogisk utbildning, boende, mat, sjukvård, uppmärksamhet till barnens behov och en sportslig utvecklingsplan. FCB formar personer snarare än idrottare, en fråga som FIFA inte tagit hänsyn till i sin sanktion, och därmed ignorerar man den utbildande delen i vårt program.

4) Alla FCB-spelare har hela tiden haft sina licenser som krävs av respektive förbund. Alla av dem hela tiden.

5) Några av spelarna som drabbats av FIFA:s beslut har till och med kallats upp av det katalanska fotbollsförbundet för att delta i regionala mästerskap med det katalanska landslaget.

6) Efter att den här processen startats av FIFA, har federationslicenserna från de drabbade spelarna dragits bort och spelarna har inte deltagit i några officiella matcher.

7) FC Barcelona har inte brutit mot någon civilrättslig lag och alla barn som tränar på La Masia är lagligt bosatta i landet.

8) Spelare vars federala licenser har tagits bort av FIFA har fått möjligheten att fortsätta i klubben, som arbetar för deras utbildning, i syfte att undvika någon social skada, trots att de är förbjudna att spela för FCB.

9)  Ingen spelare i FCB är i en administrativt felaktig situation.

10) FCB har meddelat nödvändigheten att revidera reglerna som syftar till att skydda minderåriga. Avsikten är att göra nämnda bestämmelser effektivare.

11) FCB:s utvecklingsmodell har alltid fått ett stort erkännande av FIFA, La Masia har alltid använts som ett exempel att följa.

12) FCB:s kandidater till Ballon d’Or är ett exempel på Fifas erkännande av vår idrottsutbildning och utvecklingsprocedur.

13) FCB:s utvecklingsmodell hjälper de anhöriga till många av spelarna att integreras i samhället.

14) Bara i Katalonien uppskattar man att det finna 15.000 minderåriga spelare födda utanför Spanien och registrerade med sin federation, som enligt de kriterier Fifa använder i det här fallet, måste anses vara i en liknande otillåten situation.

Efter Barcelonas transferförbud nu utreds även Real Madrid och Atlético Madrid för att ha brutit mot samma paragraf och värvat minderåriga från andra länder.

Publicerad 2014-04-03 kl 15:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå