Barcelona ryckte i toppen

Spanien

Barcelona utnyttjade det oavgjorda Madridderbyt när laget vann hemma mot Athletic Bilbao, 2-0. Målen gjordes av Sergio Busquets och Lionel Messi. Se målen här.

Barcelona har kopplat greppet om ligaguldet via kvällens hemmavinst över Athletic Bilbao, 2-0.

Sergio Busquets slog an tonen i den 17:e minuten genom att nå högst på Xavis frispark och ge Barcelona ledningen.

I den 31:a minuten föll Iniesta, relativt enkelt, i straffområdet, och Lionel Messi utökade ledningen på den efterföljande elvameterssparken. Efter det kunde inte Bilbao resa sig.

Efter 2-0 kontrollerade Barca matchen fullständigt och kunde, och borde nog, ha gjort fler mål.

Seger blev det hur som helst, och eftersom Real Madrid tappade poäng i derbyt, rycker katalanerna i toppen. Nu är gapet ner till Real sex poäng, när det återstår tolv omgångar.

Publicerad 2009-03-07 kl 22:15