Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Barcelona spelar i Kataloniens flaggfärger - mot Bilbao i Baskiens färger

Foto: AP

Leo Messi får byta tröja till den historiska matchen

BARCELONA. För att fira Kataloniens nationaldag kommer FC Barcelona för första gången i klubbens historia spela i “Senyera” på Camp Nou.

Under torsdagen, den 11 September, firade Katalonien 300-årsjubileum av sin nationaldag. I en del av firandet har FC Barcelona bestämt att man ska spela lördagens match mot Athletic Bilbao på Camp Nou i sitt tredjeställ. Den rödgula-tröjan som ska symbolisera “La Senyera”, Kataloniens flagga.

FC Barcelona kunde under torsdagen i ett pressmeddelande bekräfta att man fått okej från såväl det spanska ligaförbundet LFP som motståndarna Athletic Bilbao att spela matchen i sitt tredjeställ. Det kommer bli den första gången i klubbens historia som FC Barcelona spelar en match i Kataloniens färger på Camp Nou.

“Senyera”-tröjan användes som lagets bortaställ under fjolsäsongen och är en av de bortatröjor som sålt bäst i klubbens historia.

Athletic Bilbao kommer spela i sitt andraställ som består av en grön tröja, vita shorts och röda strumpor och symboliserar "Ikurriña", Baskiens flagga.

Beslutet av FC Barcelona att spela i Kataloniens färger kan ses som ett politiskt ställningstagande, då den 11 september numera används som en dag då Katalanerna demonstrerar för självständighet från Spanien. Under torsdagen deltog 1,8 miljoner människor i en demonstration i Barcelona, däribland deltog Barcelonasspelarna Gerard Piqué och Xavi Hernández samt klubbens president Josep Maria Bartomeu.

Men Barcelonas vicepresident Carles Villarrubí insisterar att det inte finns något politiskt syfte bakom valet att spela i La Senyera.
- Vi spelar inte med den katalanska flaggan emot någon, det är ett av våra officiella matchställ och för att fira den här helgdagen vill vi spela i den. Det är inget politiskt, säger Villarrubí till AS.

Publicerad 2014-09-12 kl 12:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons