POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LA LIGA
7v

Barcelona straffas efter Griezmann-affären

Foto: Bildbyrån/Atletico Madrid

Atletico Madrid anmälde Barcelona för värvningen av Antoine Griezmann.
Nu straffas den katalanska klubben av spanska fotbollsförbundet.
Barcelona får böta den låga summan på 3200 kronor, skriver AS.

Griezmanns övergång till ligakonkurrenten blev omdiskuterad. Atletico Madrid menade att övergångssumman var otillräckligt och anmälde Barcelona.

"Vi menar att summan som betalats är otillräcklig för att möta utköpsklausulen, då det är uppenbart att spelaren och Barcelona kommit överens innan klausulen sänktes från 200 till 120 miljoner euro. Det var även innan klausulen ändrades, den 14 maj, som spelaren kommunicerade att han skulle lämna klubben", skrev Atletico Madrid i ett uttalande.

Det ledde till att spanska fotbollsförbundet tillsatte en kommitté för att utreda om Barcelona brutit mot reglerna. Om Barcelona ansågs ha gjort fel kunde påföljden bli en bötessumma på smått osannolikt 300 euro, motsvarande cirka 3200 kronor alternativt att laget skulle få spela en match på Camp Nou inför tomma läktare.

Nu kommer spanska fotbollsförbundets straff, det blir den låga bötessumman som straffar Barca och alltså inte spel utan publik. Det låga beloppet verkar vara i överensstämmelse med bestämmelserna, som endast möjliggör ekonomiska påföljder av ett extremt litet belopp, skriver AS. 

Publicerad 2019-09-26 kl 15:03
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå