Barcelona tog hem cupguldet - mästare för andra året i rad

La Liga

Barcelona blev ikväll spansk cupmästare. Detta efter att laget vunnit mot Sevilla i förlängning med 2-0

Inledningsvis av cupfinalen så var det Barcelona som tryckte på för ett ledningsmål. Sevilla fick mest försvara sig och satsa på kontringar. Det blev inga mål i den första halvleken utan när lagen gick till pausvila så hade vi ett mållöst resultat på tavlan.

I mitten av den andra halvleken så tvingades Luis Suarez utgå skadad. Anfallaren drog troligtvis en muskel då han skulle ta emot en långboll, vilket tvingade honom att signalera för byte.

Utan Suarez så lyckade inte Barcelona göra något mål under ordinarie tid, något som inte motståndarlaget Sevilla heller gjorde. Istället så fick finalen till förlängning.

Bara någon minut in i förlängningen så fick Jordi Alba ett friläge efter en mycket fin passning av Lionel Messi. Ytterbacken visade ingen tvekan och rullade in 1-0 till Barcelona. Ett resultat som skulle utökas till 2-0 genom Neymar - återigen så var det Messi som stod för passningen.

I och med resultatet så innebar det att Barcelona därmed blev cupmästare för andra år i rad.

Så startade lagen:

Barcelona: Ter Stegan - Alves, Pique, Mascherano, Alba - Rakitic, Iniesta, Busquets - Neymar, Suarez, Messi

Sevilla: Rico; Mariano, Carrico, Rami, Escudero; Iborra, Krychowiak, Vitolo, Banega, Coke, Gameiro