Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Barcelona ut i strejk - protesterar mot polisvåldet

Foto: Bildbyrån/ Skärmdump från Barcelonas hemsida.

FC Barcelona protesterar mot polisvåldet.
Storklubben går nu ut i strejk.
”Klubben kommer att hålla stängt i morgon”, skriver man i ett uttalande.

92 personer skadades under söndagens oroligheter i Katalonien. Regionen skulle genomföra en folkomröstning kring eventuell självständighet, ett val som ogiltigförklarats av den spanska regeringen. Spansk polis försökte stoppa människor från att gå till vallokalerna och ett stort antal människor har vittnat om kraftigt våld från polisen. Polisen rapporteras även ha skjutit med gummikulor mot väljarna.

Mot bakgrund av gårdagens oroligheter går nu FC Barcelona, tillsammans med drygt 40 andra organisationer, ut i strejk. Även de två andra katalanska klubbarna Girona och Espanyol har gått med i strejken

”Inga av ungdomslagen eller seniorlagen kommer att träna i morgon”, skriver Barcelona på sin hemsida.

Barcelona spelade gårdagens hemmamamatch mot Las Palmas (seger med 3-0) inför tomma läktare, och spelarna var märkbart skärrade efteråt.

- Det här har varit min värsta erfarenhet som fotbollsspelare, sa mittbacken Gerard Pique.

Barcelona ville att matchen mot Las Palmas skulle skjutits upp. Men med hot om poängavdrag spelades matchen utan publik. Det beslutet ledde till splittringar även internt.

- Nu hoppar flera styrelseledamöter av och de (spanska medier) tror att det är ännu fler som kan göra det, sa Fotbollskanalens Frederic Pavlidis i måndagens avsnitt av Headlines.

Publicerad 2017-10-02 kl 18:05
Annons
Annons
Annons