Barcelona vann hemmapremiären - hyllade offren före matchstart

La Liga

I dagens hemmapremiär på Camp Nou hyllade Barça offren från terrorattentatet på flera sätt.
Med specialdesignade tröjor och sorgeband på armarna vann de matchen mot Real Betis med 2-0.

På torsdagseftermiddagen dödades 14 personer och 126 skadades när en skåpbil kördes i full fart ner för den stora gågatan La Rambla.

För att hedra offren hade därför Barçaspelarna i stället för sina namn Barcelona skrivet på tröjryggen,"#TotsSomBarcelona", katalanska för "Vi är alla Barcelona", på magen och ett sorgeband runt armen.

Inför matchen hölls också en tyst minut för att hedra offren och flaggorna vajade på halvstång runtom Camp Nou.

Det var en känslosam start på kvällen innan matchen sedan blåstes i gång.

Barça hade som väntat mycket boll redan från start och efter drygt en halvtimme utan mål lossnade det sedan för hemmalaget som gjorde två mål inom loppet av fyra minuter.

Det första blev skrivet som självmål och det andra stod Sergi Roberto för efter assist av Gerard Deulofeu. Betis slet på och stod upp bra, men tvingades försvara mycket och hade svårt att få in precision i deras egna målchanser.

Trots åtskilliga bra lägen för Barça blev det inga fler mål utan matchen slutade 2-0.