Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Barcelonaikonen: "Tito var överens med Manchester United"

Foto: Scanpix

BARCELONA. I kontroversiell intervju avslöjar Charly Rexach anledningen till Tito Vilanova och Josep Guardiolas konflikt
– De var överens om att gå till Manchester United men Tito tog jobbet hos Barça istället, säger Rexach enligt Regio 7.

Josep Guardiola och Tito Vilanova växte upp tillsammans i FC Barcelonas ungdomsakademi La Masia. Med Guardiola som huvudtränare och Tito som assisterande tränade de först Barcelonas B-lag innan de tog över A-laget 2008-09. Efter fyra säsonger valde Pep att sluta och Tito tog över jobbet som huvudtränare. Något som enligt Charly Rexach ledde till att de två vännerna började bråka.

Charly Rexach som själv växte upp i klubben jobbade som assisterande tränare I Barcelonas A-laga först under Luis Aragones och sedan Johan Cruyff. Rexach och Cruyff bildade en stark vänskap men när holländaren fick sparken 1996 och Rexach accepterade erbjudandet att ta över A-laget, i två matcher, blev holländaren ursinnig.

En liknande situation menar Rexach utspelade sig mellan Josep Guardiola och Tito Vilanova efter att Vilanova accepterat erbjudandet om att ta över FC Barcelona när Pep valt att lämna klubben 2012.

- Vad som hände Tito och Pep var liknande till det som hände mig och Cruyff. Tito hade ett hett temperament och konflikten mellan de två skapades när han valde att ta över Barcelonas A-lag. Till en början verkade det som att Pep förstod beslutet och accepterade det men det visade sig att det verkligen störde honom. De hade tillsammans blivit erbjudna jobbet hos Manchester United och bestämt sig för att ta det efter att Pep fått vila ett år. Han ville vila och återfå den energi han kände att han hade förlorat. Men så tog Tito istället jobbet som tränare för Barça.

- Det blev ännu värre i New York när Tito var där för behandling för sin cancer. Pep bodde i New York med sin familj och visste att Tito var där eftersom deras fruar hade träffats, men valde att inte hälsa på honom, säger Rexach enligt den Gironabaserade tidningen Regio 7.

I samma intervju är Rexach kritisk till flera personer som har samband till klubben. Han uttrycker bland annat att Lionel Messi ätit för mycket pizza under fjolsäsongen, att Luis Enrique hade för många regler när han tog över A-laget, att Victor Valdés lämnade klubben utan att ha tillräckligt med koll och att Johan Cruyff har problem.

Rexach som sedan Rosell blev president i Barcelona 2010 har varit rådgivare till klubbens styrelse fick i januari en fast position i klubben. När Andoni Zubizarreta fick sparken valde klubben att bilda en ny kommission med den nya sportchefen Ariedo Braida och Charly Rexach i spetsen.

Med sin nya position i klubben har Rexach uttalanden skapat en hel del kontroverser. I en intervju med radiokanalen RAC1 förnekar han nu att intervjun ens ägt rum. Samtidigt menar journalisten bakom intervjun, Lluís Busquets, att Rexach gett ok för publicering redan i oktober 2014, men att tidningen Regio 7 av olika anledningar valt att publicera först nu.

Publicerad 2015-03-02 kl 17:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons