Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Barcelonas glädjebesked: "Vilanova redan tillbaka"

Foto: Scanpix

Tito Vilanova

Barcelonas Tito Vilanova har återhämtat sig blixtsnabbt efter canceroperationen. På söndagen återvänder han till tränarbåset i derbyt mot Espanyol.

En vecka före jul fick managern det tragiska besked som kom att skaka om hela La Liga-klubben. Ett drygt år efter hans senaste dust mot cancern hade nya tumörer utvecklats i halsen och nu krävdes en operation för att stoppa sjukdomens förlopp. Till en början var diagnosen oviss, men efter själva ingreppet kunde läkarna och president Sandro Rosell lämna positiva besked.

Visserligen skulle sex veckors kemoterapi och strålbehandling krävas, men Tito Vilanova beräknades ändå relativt snabbt vara tillbaka i arbete, enligt Rosell. Att det skulle gå så här fort hade dock ingen räknat med. Vid en presskonferens på lördagen berättar interrimtränaren Jordi Roura, tillika Vilanovas assistent, att katalanen redan på söndagen ska slussas in i jobb på nytt.

- Han kommer att finnas med på bänken när vi möter Espanyol. Tito har överraskat alla med sin återhämtning. Visst behövs fortfarande behandling, men ärligt talat, det råder inga tvivel om att han mår väldigt bra. Han är stark och pigg och visar upp en extraordinär kämpaglöd, säger Roura.

För närvarande toppar Barcelona tabellen, hela 16 poäng före Real Madrid och nio före tvåan Atletico.

Publicerad 2013-01-05 kl 14:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons