Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SPANIEN

Benitez kan ta över Kennedy och Rosenberg: "Vore guld värt"

Svenskarna i Racing Santander kan få en riktig supertränare. Rafa Benitez ryktas vara på väg in.
- Det vore guld värt, säger Kennedy Bakircioglu till fotbollskanalen.se.

Den hårt ansatta klubben ligger på 16:e plats i La Liga och varje poäng gör skillnad i det täta bottenträsket. Och på måndagen fick nye ägaren Ahsan Ali Syed nog. Dåvarande managern Miguel Angel Portugal avskedades och truppen meddelades sent under kvällen.

- Tråkigt såklart och lite oväntat. Visst har det varit en del missnöje bland supportrarna, men säsongen är inte körd för vår del. Vi är med och kämpar varje omgång fortfarande, säger Kennedy Bakircioglu till fotbollskanalen.se.

Till helgen, mot Sevilla, tar klubbens andretränare över – men det ryktas redan om tänkbara personer att utse till permanenta ersättare. Ett av namnen som seglat upp, i både spansk och engelsk press, är den ryktbare Rafa Benitez, med erfarenheter från såväl Premier League som La liga och Serie A.

- Jag hörde faktiskt det också, men vad som händer har jag ingen aning om. Den nye ägaren vill satsa enormt för framtiden, ta oss till Europa och bygga upp något riktigt bra. Men man vet aldrig vad som är sant bland de här spekulationerna, det är "rumours" överallt, säger Bakircioglu.

Vad säger du om Benitez – ifall det blir han som tar över?
- Han har otroligt mycket erfarenhet. En Champions League-vinnare. Sedan vet inte jag vad han har för målsättningar eller vad han vill, om han kan tänka sig att ta över Santander. Men det är klart, får vi en som Benitez så är det förstås guld värt. En jätteduktig tränare.

Bakircioglu pekar på att spanjoren, trots en lite tyngre sejour med Inter, har alla möjligheter att lyckas i spanska ligan. Det har han dessutom gjort redan tidigare, med Valencia.

- Det är ett stort namn vi snackar om, och att han nämns nu känns väldigt roligt. Han är ju väldigt omtyckt här i Spanien, och självklart i England också med Liverpool. Riktigt skoj att han kommer upp i det här snacket, säger Bakircioglu.

Publicerad 2011-02-08 kl 22:50

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER