Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

”Bjärred” tycker inte att någon Realspelare platsar i Barca

Patrik ”Bjärred” Andersson berättar att Barcelonas lagbygge skulle kunnat krascha om inte klubben hade haft så dålig ekonomi när han själv spelade där. Nu är det lagbygget som kommer att avgöra el clasico

Patrik Andersson reser ner till Barcelona tidigt imorgon bitti för el clasico och han medger att tungviktsmötet är extra hett i år.
- Jag var nere ifjol också och det går inte att jämföra. Det är ett helt sjukt intresse, säger han till fotbollskanalen.se.

Hur tror du att matchen slutar?
- Jag förväntar mig att Barca vinner eftersom de har det bästa laget. Sen får vi se hur de kan mönstra där framme. Efter utskåpningen mot Inter, både resultatmässigt och spelmässigt, tror jag verkligen på en Barca-seger.

Andersson spelade i Barcelona 2001-2004 och han hymlar inte med att han självklart har sin gamla klubb i hjärtat.
Redan under tiden när han själv spelade i klubben påbörjades det lagbygge som nu börjar bära frukt. I Real har det under samma tid stormat en del, även om Patrik Andersson tror att man kanske är på rätt väg i huvudstaden.

- Nu tycker jag i och för sig att Real har värvat väldigt bra i år men det kommer ändå att ta tid. Barcelona har ett inspelat lag och har egentligen bara en ny i Zlatan. Real måste ju bygga någonting, men sådant tar ju tid. Barca har ju byggt på det här nu sedan 2004. Även om Madrid nu leder ligan så tycker jag fortfarande att de letar efter rätt konstellation.

Samtidigt berättar han att samma scenario skulle kunnat vara verklighet i Barca, om inte ekonomin satt stopp för det.
- När jag var i klubben så hade vi (Frank) Rijkaard och hade inte klubben haft så dålig ekonomi 2004 så hade han fått gå. Nu stannade han och så vände det.

Och även om Real Madrid har värvat bra i år och är överfullt av superstjärnor finns det ingen spelare där som Barcelona skulle behöva i sitt lag, tycker Andersson.
- Nej, den nyttigaste spelaren i Real är Xabi Alonso men där har ju Barca redan Xavi. I övrigt tycker jag inte att det finns någon. Men om Real hade värvat David Villa i somras så hade jag kunnat säga David Villa på frågan.

Publicerad 2009-11-27 kl 16:31
Annons
Annons
Annons