Blekt CD Tacón åkte på ny förlust – fast i bottenträsket

Primera División Femenina

MADRID. Med i matchen i första halvlek, osynliga i andra.
CD Tacón hade en tung söndag i Madrid när Levante kom på besök – och tog med sig alla tre poängen hem till Valencia.

Fjolårstrean Levante gästade under söndagen Madrid och nykomlingen CD Tacón. Förutsättningarna för matchen kunde inte bli bättre, med tolv grader i luften och en gräsmatta som höll absolut världsklass. CD Tacón kom senast från 1-1 borta mot Valencia, i en match där Sofia Jakobsson fick 90 minuter på planen medan Kosovare Asllani fick 90 minuter på bänken.

Under söndagen fanns däremot de svenska prestigevärvningarna med från start.

CD Tacón öppnade starkt och var nära att spräcka nollan redan efter tre minuters spel. Sofia Jakobsson spelade fint ut bollen till Jessica Martínez, vars avslut inte hittade nätmaskorna.

Första halvan av första 45 tillhörde hemmalaget, tillhörde Jakobsson. Jakobsson var den i CD Tacón som hotade mest med sina djupledslöpningar, även om hon vinkades av lite väl många gånger för offside, och hon var även den som var närmast att spräcka nollan för de vitklädda.

Asllani, i en fri roll bakom Jakobsson, försökte hitta ytor där hon kunde hota med sin fina passningsfot och lyckades med det vid flera tillfällen – fram till dess att gästerna tog över matchen.

Om första halvan tillhörde CD Tacón så tillhörde den andra halvan Levante, även om Jakobsson borde gjort ett mål när hon på nytt löpte sig fri och skulle bara runda målvakten och lägga in bollen, men farten för att komma förbi saknades.

Levante tog över, men första 45 slutade mållöst efter en tämligen chansfattig tillställning. Annat skulle det bli i andra halvlek.

Andra halvlek var knappt tre minuter gammal när det skulle ringa. Och det var Levante som spräckte nollan. Efter en långboll in bakom backlinjen, som CD Tacóns backlinje hade problem med hela matchen, kunde Gemma Gili ohotad stå i straffområdet och skicka in ledningsmålet på volley.

Efter Levantes ledningsmål hade gästerna ytterligare två träffar i ramen innan de skulle utöka ledningen. Med en svag nick som skulle bort ur straffområdet landade bollen hos Levantes Sonia Bermúdez som, precis som vid gästernas första mål, fick stå helt ohotad och kunde därmed utöka ledningen.

CD Tacón försökte, men lyckades aldrig riktigt hota gästerna. Jakobsson och Asllani hade ett par fina lägen till omställningar, men det var något som saknades i dag. Levante var numret för stora. CD Tacón numret för små. På tilläggstid fastställde dessutom Estefanía Banini slutresultatet till 3-0.

3-0-förlusten gör att CD Tacón efter sex spelade omgångar placerar sig på plats 14 i tabellen, med fyra inspelade poäng, två placeringar från jumboplatsen som innehas av Espanyol.

Publicerad 2019-10-20 kl 14:15