Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN
10å

Bojan Krkic förlänger med Barcelona

MADRID. Nästa vecka fyller Barcelonas yngling Bojan Krkic 18 år. Det kommer att firas med ett nytt kontrakt, ny lön och höjd utköpsklausul.

Enligt uppgifter i ett flertal spanska medier kommer Barças yngling Bojan Krkic att skriva på ett nytt kontrakt med klubben nästa vecka. Det sammanfaller med spelarens 18-årsdag (28 augusti), och innebär att Barcelona kan räkna med anfallaren åtminstone fram till 2013, till att börja med.
Redan förra året kom spelare och klubb överens om en förlängning för de nästkommande fem åren, men eftersom Bojan vid tillfället var minderårig löper kontraktet - i enlighet med förbundets regler - med automatik ut nästa säsong. För att undvika problem har därför FC Barcelona och spelaren diskuterat ett nytt kontraktsförslag, som enligt uppgift ska vara till belåtenhet för båda parter.

Lönelyft

Krkic, som tidigare har varit en av de sämst betalda spelarna i truppen, kommer efter skatt att tjäna runt 17 miljoner svenska kronor per säsong. Därtill kan anfallaren också räkna med olika typer av rörlig bonus, beroende på antalet matcher han spelar och de titlar klubben vinner. Samtidigt höjs utköpsklausulen från knappt 600 miljoner svenska kronor till nästan 800 av de samma.

Ingen landslagsdebut

Bojan spelade inte under gårdagens landskamp mot Danmark (3-0 till Spanien i Köpenhamn). Inte heller var 17-åringen ordinarie i Barcelonas enda officiella match hittills under säsongen (Champions League-kval mot Wisla Krakow). Men Barcelonas tränare Pep Guardiola har vid upprepade tillfällen klargjort att Krkic är ”en mycket viktig del” i Barcelonas projekt.

Publicerad 2008-08-21 kl 09:23
Annons
Annons
Annons