Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SPANIEN

Budkrig på Valencia - vill betala av skulder och köpa nytt

Foto: AP

Valencia

BARCELONA. Det råder budkrig för Valencia - miljonären Peter Lim vill ta över klubben och spendera 40 miljoner i januarifönstret.

Valencia CF har över 400 miljoner euro i skulder och en halvt byggd arena vars bygge stått still sedan pengarna tog slut 2009. En investerare som kan hjälpa klubben tillbaka på rätt bana är därför ytterst välkommet.

Just nu pågår en budgivning om vem som kommer att bli klubbens nya ägare. Enligt spanska tidningen Marca står budgivningen mellan tre parter. Den enda helt kända av dem är Peter Lim, en miljonär från Singapore. Men tidningen rapporterar att de andra två tros vara en Britisk investerar fond “Qatari Investment Authority” och ett amerikanskt företag Texas Pacific Group (TPG).

De som i slutendan avgör vem som bli klubbens nya ägare är Bankia som under onsdagen startade den andra fasen av försäljningsprocessen, en process som förväntas pågå i några dagar.

Det enda som hittills är känt är budet från Peter Lim. Enligt Marca ska miljonären från Singapore ha erbjudit ett total belopp på 250 miljoner euro. 210 miljoner för att betala av från de skulder klubben sitter på och 40 miljoner att spendera i januarifönstret.

Peter Lim har tidigare försökt att köpa både Liverpool och Atlético Madrid - men misslyckats. Nu återstår det att se vad Bankia gör för val. Enligt rapporter i spansk media ska Peter Lim redan börjat titta sig om i Premier League för ett lag att investera i skulle han inte lyckas med Valencia.

 

 

Publicerad 2014-01-17 kl 12:25

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER