Celta tappade chockartat tremålsledning på en kvart - Guidetti fast på bänken

La Liga

Med John Guidetti på bänken tog Celta Vigo ledningen med 3-0 efter bara 25 minuter mot Las Palmas. Men Las Palmas skulle chockartat hämta upp genom tre mål på ynka kvarten i andra halvlek – och lagen fick till slut dela på poängen.

John Guidetti får fortsatt skralt med speltid i Celta Vigo. I söndagens kvällsmatch mot Las Palmas satt svensken fast på bänken matchen ut. Därifrån fick han se en dramatisk match utspela sig framför sig.

Det såg så bra ut för Celta Vigo. Laget fick en drömstart efter att Daniel Wass gjort mål redan efter sex minuter.

Kort senare utökade före detta Liverpool-anfallaren Iago Aspas två gånger om och ställningen var plötsligt 3-0 till Celta Vigo – innan ens en halvtimme var spelad av matchen.

Men halvtidspausen gjorde gott för Las Palmas – som reducerade några minuter efter pausvilan när Celta-målvakten Sergio Alvarez kom ut på mellanhand på ett inlägg och mittbacken Pedro Bigas kunde knoppa in bollen i mål.

Kort senare reducerade Las Palmas återigen till 2-3 när Sergi Gomez agerade klumpigt i straffområdet. Jonathan Viera förvaltade straffsparken säkert – och matchen fick plötsligt darr.

Och så, ynka minuten senare, var vändningen plötsligt fullbordad – Kevin Prince Boateng serverades framför mål och stötte in bollen med en yttersidevolley. 3-3 och Celta hade chockartat tappat sin säkra ledning.

Det var nära att Celta Vigo chockartat satte 4-3 med en minut kvar av matchen när Las Palmas-målvakten var på villovägar. Men lobbskottet gick ribba ut och resultatet höll sig matchen ut - Celta Vigo fick resa hem med enbart en poäng.