POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN

Cruyff: "Barça borde ta tillbaka Guardiola"

Foto: AP

Johan Cruijff

VALENCIA. Efter Barcelonas mardrömsvecka nu vill legenden ha tillbaka den gamla ledningen.
– Det bästa för Barça vore om Laporta och Guardiola återvände, säger Johan Cruyff till El Mundo.
FC Barcelona har under den senaste veckan blivit utslagna ur Champions League, tappat i ligaracet och förlorat Copa del Rey finalen. Nu tycker den gamla Barçalegenden Johan Cruyff att klubben bör återvända till den gamla ledningen med Joan Laporta som president och Josep Guardiola som tränare.
– Det bästa för Barça vore om Guardiola återvände. Han är en magnifik tränare och det finns ingen bättre. Om Laporta blir president igen så kommer jag säga till honom att det bästa han kan göra är att värva Pep. Eftersom han är en intelligent person så är jag säker på att han kommer göra det.

Enligt holländaren är det varken laget eller Tata Martino som är Barcelonas problem utan styrelsen.

– De som vet minst är de som tar besluten. Tränaren leder inte och det gör inte heller fotbollen. De som leder är de som vill utnyttja fotbollen som en business. Barcelona har ett strukturproblem, presidenten vill vara tränare.

Cruyff menar att Laporta var en bättre president som prioriterade fotbollen mer än den nuvarande styrelsen gör.

– När Laporta var president lät han de som kan fotboll ta besluten. Där var Txiki Begiristain, Rijkaard och senare Pep. Alla kan göra misstag, men de som kan fotboll tar sina beslut och Laporta dedicerade sin presidentperiod åt att beskydda dem. Det var därför det fungerade. Det var både bra och dåliga stunder, men generellt så var det en fantastisk era, både när det kommer till titlar och hur fotbollen spelades, säger Cruyff till El Mundo.

Publicerad 2014-04-17 kl 09:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå