POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Cruyff: "Barcelona ville ha Mourinho som tränare"

Barcelona ville ha José Mourinho som tränare.
Det erkänner Johan Cruyff tre år senare.
- Han var Rosells förstaval, säger holländaren.

Som alla vet tränar Mourinho Barcas ärkerival Real Madrid, medan Pep Guardiola lett katalanerna till stora framgångar de senaste åren. Men situationen hade kunnat se helt annorlunda ut. I en intervju med tidningen El Periodico medger holländske klubblegendaren Johan Cruyff att ”The Special One” var mycket nära att ta över rodret på Camp Nou säsongen 2008.

- Mourinho var den som Sandro Rosell (nu president i Barcelona) föredrog. Ett sådant beslut hade kunnat förändra mycket, och det sade jag redan då. Jag ansåg hela tiden att Pep Guardiola var rätt person för Barcelona, säger Cruyff.

Enligt honom är Guardiola lika lugn och välanpassad till Barcelona som sin föregångare Frank Riijkaard, medan Mourinho visserligen är en duktig tränare – men på flera sätt skiljer sig från de båda andra på ett mer personligt plan.

- Precis som Riijkaard är Pep en person som aldrig skadar klubben. Han kan vinna ibland och förlora ibland, men han skulle lämna något efter sig som man behöver skämmas för, säger Cruyff.

Publicerad 2011-09-05 kl 17:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå