Dani Alves vinnare i återkomsten - första matchen med Barça sedan 2016

Dani Alves gjorde sin första start sedan återkomsten.
Då hämtade Barcelona upp ett tidigt underläge mot Linares från landets tredjedivision.

Dani Alves.

2 054 dagar. Det var senast Dani Alves startade en match för FC Barcelona. Den 38-årige högerbacken är nu tillbaka i den katalanska storklubben och när Barça under onsdagskvällen gästade CB Linares, från landets tredjedivision, i Copa del Rey spelade brassen från start.

Barcelona kom till spel med en stark elva, bland annat med både Sergio Busquets och Jordi Alba. Matchen blev dock ingen promenad i parken för Barça, snarare tvärtom. Knappt 20 minuter in i första halvlek tog nämligen Linares ledningen efter att Hugo Diaz gjort 1-0.

Barcelona tryckte på för ett kvitteringsmål, och med dryga halvtimmen kvar att spela kom utdelningen när Ousmane Dembélé hittade nät. Bara minuter senare fullbordade man vändningen när Ferran Jutglà gjorde 1-2 - vilket blev matchens slutresultatet.

En seger som gör att Barça är klart för åttondelsfinal i Copa del Rey.