Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

"Darför valde Villa Atletico"

Foto: Scanpix

David Villa hamnade i Atletico Madrid.

Atletico Madrid drog det längsta strået i kampen om David Villa. Nu berättar journalisten och författaren Guillem Balague varför.

David Villa ryktades länge vara aktuell för Arsenal. Till slut valde dock anfallaren att skriva på för Atletico Madrid.

Nu avslöjar journalisten och författaren Guillem Balague (han har bland annat författat Pep Guardiolas självbiografi) varför det slutade som det gjorde.

- I januari erbjöd Arsenal ett fyraårskontrakt och lite pengar till klubben. Barcelona sa att de inte ville sälja, säger Balague enligt Sky Sports.

- Så jag tror att David Villa, som tog sina barn till en brittisk skola, förväntade sig att Arsenal skulle komma tillbaka, men det gjorde de inte eftersom de under de senaste sex månaderna sett att Villa inte spelat bra och de trodde förmodligen att han inte var samma spelare längre.

Så istället för Arsenal och Premier League valde Villa att stanna kvar i Barcelona säsongen ut och skrev sedan på för Atletico Madrid för en betydligt mer beskedlig summa. Haken? Barcelona har första tjing och fick en köpoption på Atleticos Oliver Torres.

- Det var ett sätt för Barcelona att säga att de gjort sig av med en stor lönepost och dessutom få en köpoption på Torres, säger han.

Publicerad 2013-08-21 kl 14:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons