POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

David Villa: "El Clasico paralyserar världen"

Foto: Scanpix

David Villa i Barca-tröjan.

BARCELONA. El Clásico står runt hörnet och David Villa är en som mycket väl vet hur det är att spela en sådan match - då han gjort det tio gånger.
- El Clásico paralyserar världen, det är den viktigaste matchen du kan spela, säger ”El Guaje” till Onda Cero.

Efter en säsong i Atlético Madrid skrev David Villa på för den nystartade MLS-klubben New York City i somras. Men trots att han nu befinner sig på andra sidan Atlanten följer Villa den spanska ligan på nära håll och ser likt många andra fram emot helgens El Clásico.

- Just nu anser jag Barcelona vara på en mycket högre nivå än Real Madrid. Deras senaste matcher har varit spektakulära medan Real Madrid haft problem med att få bra resultat. För några månader sedan var det tvärtom, det är därför dessa lagen är så fantastiska. De är de två bästa lagen i världen, säger Villa till Onda Cero.

Under sina tre säsonger i FC Barcelona spelade Villa i totalt tio El Clásico-matcher. Fyra ligamatcher, två cupmatcher, två supercupmatcher och två Champions League-matcher.

- Jag vet inte om det är den vackraste matchen men det är den viktigaste som du kan spela. El Clásico paralyserar världen.

Villa gjorde två mål i sitt första El Clásico som slutade i en 5-0 vinst och enligt spelaren själv är det den bästa match han spelat i.

- Min El Clásico-debut var 5-0 matchen och det är den mest kompletta match jag någonsin spelat. Det är en match som är väldigt svår att upprepa. Allt var perfekt, för laget, för spelarna, för situationen vi var i. Det finns ingen liknande match på någon nivå.

Trots att Barcelona enligt Villa är i bättre form så betyder inte det att katalanerna kommer vinna söndagens match och han minns själv hur försnacket lät 2010 inför 5-0 matchen, då Madrid var favoriter.

- Jag kommer ihåg försnacket inför 5-0, då pratades det om att Madrid var mycket bättre och vi låg sämre till i tabellen. Efter den matchen förändrades allt. El Clásico är ett El Clásico och allt kan hända, det går inte att förutsäga.

Efter sin tid i Barcelona är det ingen överraskning vem Villa kommer heja på i helgen.

- Jag kommer se matchen härifrån (New York) och heja så mycket jag bara kan för att Barcelona ska vinna, säger Villa till Onda Cero.

Publicerad 2015-03-19 kl 07:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå