Dembeles kanonmål gav Barcelona supercuptiteln - Ter Stegen räddade straff på stopptid

La Liga

Barcelona har håvat hem säsongens första titel, då man i kväll vände och vann i den spanska supercupfinalen mot Sevilla efter stor dramatik.

Barcelona vann både La Liga och Copa del Rey i våras, men då man mötte Sevilla i cupfinalen ställdes de mot varandra i den spanska supercupfinalen, som avgjordes i kväll.

Den spanska supercupfinalen brukar spelas i dubbla möten, med en hemmamatch för vardera lag. Men nytt för i år är att tillställningen avgörs i ett enkelmöte och på neutral mark. Söndagskvällens match spelades i Tanger i nordliga Marocko.

Barcelona startade med nyförvärven Arthur och Cleiment Lenglet, men fick en tuff start på matchen då Sevilla tog ledningen i den nionde minuten genom Pablo Sarabia.

Strax innan halvtid skulle Barcelona dock kvittera genom Gerard Pique efter att Lionel Messi träffat stolpen på en frispark.

Med knappa tio minuter kvar av matchen skulle Barça sedan avgöra, då Ousmane Dembele fick till en riktig kanonträff som letade sig in i mål via ribban till 2-1. Dembele kom till Barcelona förra sommaren för en bra bit över en miljard kronor från Borussia Dortmund, men fick stora delar av sin fjolårssäsong förstörd av skador.

På stopptid fick Sevilla chansen att kvittera på straff, men Marc-André Ter Stegen lyckades knipa Wissam Ben Yedders svaga skott från elva meter, och Barcelona höll undan och vann.

Segern gav Barcelona säsongens första titel. La Liga-säsongen startar man på söndag om en vecka hemma på Camp Nou mot John Guidettis Alavés.

Sevilla: Vaclik - Mercado, Kjaer, Sergi Gomez, Escudero - Mesa, Banega - Sarabia, Franco Vazquez, Navas - Muriel.

Barcelona: Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba - Busquets, Arthur, Rafinha - Messi, Suárez, Dembele.

Publicerad 2018-08-12 kl 23:57