Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Dembélés skada blir en dyr historia för Dortmund

Nästa

Avbryt
Försök igen

Ousmane Dembélés skada gör att Barcelona sparar 95 miljoner svenska kronor. Men för Dortmunds del blir det en dyr kostnad, skriver den spanska tidningen Marca.

Även om Barcelona kommer behöva att klara sig utan Ousmane Dembélés närvaro på planen, så finns det en positiv vinkel. Hans tid vid sidlinjen kommer nämligen göra att Barcelona sparar 10 miljoner euro, motsvarande 95 miljoner svenska kronor. 

Men Dembélés skada står Dortmund dyrt. Bland bonusklausulerna fanns en på tio miljoner euro om fransmannen spelade 50 matcher första säsongen med Barcelona. Det är inte längre möjligt. Fransmannen såldes till för 105 miljoner euro till Barcelona i somras, varav 45 miljoner euro var olika bonusar, skriver tidningen Marca.

Barcelonas tränare Ernesto Valverde säger i en presskonferens att oerfarenhet ledde Dembélés skada.

- Det är uppenbart att han (Dembélé) är en spelare som aldrig tidigare har haft muskulära skador och har inte erfarenheten att känna dessa små störningar. En mer erfaren spelare hade kanske vetat att han inte skulle göra den rörelsen.

Den skada som Dembélé drog på sig kan göra att han blir borta upp mot fyra månader. Dembélé kommer att opereras under tisdagen i Finland för att sedan påbörja sin långa väg med rehab tills han är frisk.

Se hela presskonferensen med Barcelonas tränare Ernesto Valverde i spelaren ovan.

Publicerad 2017-09-19 kl 08:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons