Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Dopninganklagelser riktas mot Barcelona - som hotar med stämning

Enligt radiokanalen Cope och Real Madrid samarbetar Barcelona med flera ”tveksamma läkare” med kopplingar till dopning. Katalanerna tar bestämt avstånd från uppgifterna och hotar nu att stämma kanalen.

Fotbollen i Spanien skakas återigen av flera dopninganklagelser. Nu riktar Real Madrid och radiokanalen Cadena Cope sina misstankar mot Barcelona och Valencia.

Sent på söndagen hävdade radiokanalen att Real Madrid krävt att det spanska förbundet ska ”ta i hårdare i arbetet mot dopning”. Detta samtidigt som klubben uttryckte sin oro kring att ”läkare med tveksamt rykte” samarbetar med ärkerivalen Barcelona. Anklagelser och uppgifter som får Barcelona att rasa.

På måndagen bemötte katalanerna uppgifterna med ett officiellt uttalande på klubbens hemsida. Där tog Barcelona bestämt avstånd från anklagelserna och ”kräver ett tillbakadragande av uppgifterna” samtidigt som ”jurister studerar redan ett sätt att vidta rättsliga återgärder för att försvara klubbens heder, tränare och spelare.”

Enligt AP dopninganklagades även Valencia i Copes radioprogram och kopplades då samman med den ökände och avstängde läkaren Eufemiano Fuentes. I Spanien går han under öknamnet "Dopningdoktorn".

Publicerad 2011-03-14 kl 19:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons