Drömmål av Asensio när Real körde över Las Palmas

La Liga

Real Madrid reste sig efter chockförlusten senast och besegrade Las Palmas.
Marco Asensio stod för ett läckert mål i 3-0-segern på Santiago Bernabeu.

Real föll överraskande mot Girona i den senaste omgången (1-2) och åkte på en ny tung förlust mot Tottenham i Champions League tidigare i veckan.

Mot Las Palmas var Real Madrid sedan ytterst nära att få en mardrömsstart. Tidigt i matchen damp bollen ner hos Vitolo som överlistade Kiko Casilla men fick se sitt avslut räddas intill mållinjen av Marcelo.

Hemmalaget tryckte på för ett ledningsmål och Karim Benzema hade två fina lägen att ge Real ledningen. Även Cristiano Ronaldo var nära - men avslutet gick i burgaveln. I stället dröjde det till den 41:a minuten innan utdelningen kom. Med en välplacerad nick öppnade Casemiro målskyttet på Santiago Bernabeu.

I den 56:e minuten kom sedan 2-0 till hemmalaget. Las Palmas-målvakten Raul boxade undan en frispark och då tryckte Marco Asensio till. Spanjoren fick på en drömträff och bollen seglade upp i vänstra krysset.

Med drygt en kvart kvar fastställde sedan Isco slutresultatet till 3-0, fint framspelad av Cristiano Ronaldo. Därmed inkasserades tre viktiga poäng och nu klättrar man förbi Atletico Madrid i tabellen och upp på tredje plats. Efter det stundande landslagsuppehållet väntar ett glödhett Madrid-derby på Wanda Metropolitano.

Startelvor

Real Madrid: Casilla; Vallejo, Ramos, Nacho, Marcelo; Kroos, Casemiro; Ronaldo, Isco, Asensio; Benzema

Las Palmas: Raúl; Michel, Navarro, Lemos, Bigas, D. Castellano; Gomez, J. Castellano, Aquilani; Calleri, Vitolo