Dunderskrällen: Real Madrid föll i stadsderbyt - Barça ny serieledare

La Liga

12 raka ligamatcher utan förlust - då föll Real Madrid chockartat mot Rayo Vallecano.
Därmed är Barcelona ny serieledare i La Liga.

6:22

Se höjdpunkterna från Rayo Vallecano-Real Madrid i spelaren ovan.

Real Madrid var storfavorit när man gästade Rayo Vallecano på Campo de Vallecas i ett Madridderby. "Los Blancos" blev dock snabbt varse om att måndagskvällens uppgift inte skulle bli en lätt sådan.

Redan i femte minuten sköt nämligen Santi Comesaña in 1-0 till Rayo Vallecano.

- Drömöppning! Och kolla på glädjen hos Comesaña, som är en av de som har varit längst i Rayo, sa C Mores kommentator Adam Pinthorp i sändning.

Real Madrid kom dock tillbaka. Från det att Luka Modric kvitterat på straff dröjde det bara fyra minuter innan Eder Militão nickade in 1-2 på hörna, och därmed fullbordade vändning.

- Det här är väl så mycket Real Madrid-syndrom det kan bli. De växlar upp, blixtrar till och är oerhört bra i några minuter. Då får de också maximal utdelning, sa Adam Pinthorp.

Men derbyt kom att bli en svängig historia. Precis före paus kvitterade Álvaro García, och i andra halvlek vände Rayo Vallecano tillbaka.

Med knappa halvtimmen kvar att spela fick hemmalaget straff. Oscar Trejo klev då fram till elvameterspunkten, men Real Madrid-målvakten Thibaut Courtois gick rätt och räddade.

Bra så? Icke. VAR-granskningen visade att Dani Carvajal hade gått in i straffområdet för tidigt och därmed gick straffen om. På försök nummer två var Trejo säkrare och placerade kyligt in ledningsmålet.

- Hela publiken stämmer in när Europes "The Final Countdown" rullar på Campo de Vallecas, med halsdukarna i högsta hugg. Oscar Trejo målskytt. Han skiftade den här gången och satte den i andra hörnet, konstaterade Adam Pinthorp i sändningen.

Rayo Vallecano höll undan för gästernas slutforcering och vann till slut matchen med 3-2. Real Madrid har därmed inkasserat sin första förlust för säsongen, vilket betyder att man tappar serieledningen till Barcelona som nu toppar La Liga med två poäng.

Rayo Vallecano: Dimitrievski - Balliu, Lejeune, Catena, F. Garcia - Valentin, Comesaña - Palazon, Trejo, A. Garcia - Camello.

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militão, Alaba, Mendy - Calcerde, Tchouameni, Modric - Asensio, Rodrygo, Vinicius Junior.