POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN

Dystra miner i Barca trots vändning - Klubben sörjer Vilanova

Foto: Scanpix

Barcelona kunde vända och vinna över Villarreal, men minerna var fortsatt dystra efter slutsignalen.
- Att prata om fotboll nu känns olämpligt, säger Tata Martino efter matchen.

Det var allt annat än en vanlig fotbollsmatch när Villarreal tog emot FC Barcelona på El Madrigal under söndagskvällen. Efter den förre Barcelonatränaren Tito Vilanovas bortgång i fredags är FC Barcelona för tillfället ett sorgset fotbollslag och efter matchen ville ingen i Barcelona prata om fotboll.
- Det har varit en väldigt sorgsen helg för Barça och för fotbollen. Att prata om fotboll nu, oavsett hur matchen gick i kväll, känns olämpligt, säger Barcelonatränaren Tata Martino under presskonferensen efter matchen.

Efter slutsignalen kunder Javier Mascherano inte hålla inne känslorna längre, utan satte sig ner på gräset och grät.
- Var och en av oss bearbetar det här på sitt eget vis, allt är fortfarande så färskt och det enda vi kan göra är att stå vid hans familjs sida och försöka dela deras smärta, säger Mascherano efter matchen till FC Barcelonas hemsida.

Barcelona låg under med 2-0 och det krävdes två självmål från Villarreal för att katalanerna skulle kunna vända och vinna. Efteråt jämförde argentinaren vinsten med Tito Vilanovas liv.
- Matchen var som Titos liv, en fight till slutet. Vi vet att hans kamp var svår, men vi anade aldrig att det här skulle hända, tills det gjorde det.

Villarreal och det spanska ligaförbundet erbjöd Barcelona att flytta på matchen men katalanerna ville vinna för Tito.
- Det är inte enkelt att komma hit och spela i det tillståndet som vi befinner oss i, men det Tito lärde oss hjälpte oss att göra det - vinsten var för honom. Innan matchen sa Tata till oss att fokusera på Tito vilket vi gjorde. Vi var ambitiösa och vi gav inte upp, säger Marc Bartra till klubbens hemsida.

Även Xavi Hernández erkände att det var en jobbig match att spela.
- Detta var en av de svåraste dagarna att spela. Det har varit det svåraste slaget i våran karriär. Vi kände det i våra kroppar. Vi har förlorat en ledare. Han kommer alltid att vara en förebild. Vi litade på våran stolthet för att vinna den här matchen. Vi dedikerar det till Tito, säger Xavi till klubbens hemsida.

Det var känsloladdat under hela matchen. Inför hölls en tyst minut där mittfältaren Sergio Busquets inte kunde hålla tillbaka tårarna. När Lionel Messi gjorde 2-3 målet pekade både han och hans lagkamrater upp i luften för att dedikera målet till Vilanova. Likt både klubbens B-lag och andra ungdomslag gjort under helgen.

Totalt har 53,000 personer besökt minnespodiet vid Camp Nou under helgen, däribland Atlético Madrids president Enrique Cerezo och den spanska förbundskaptenen Vicente del Bosque.

På FC Barcelonas hemsida har även klubbens president Josep Maria Bartomeu skrivit ett öppet brev till fansen, där han förklarar hur Tito Vilanova var som person.

"Han var en enkel, diskret man som tittade dig ögonen och var ärlig. Han behövde inte jobba hårt för att bli omtyckt, han var sin egen man, och det är det som var mest attraktivt med honom för de som kände honom", skriver han bland annat.

Publicerad 2014-04-28 kl 13:18
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå