Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Efter avbutna matchen: "Vår viktigaste match i livet"

Foto: Scanpix

Racing Santander vägrar att spela, hyllas ändå av sina fans.

Under torsdagskvällen skulle Racing Santander spela kvartsfinal i den spanska cupen mot Real Sociedad. Så blev det inte. De vägrade spela efter att deras ultimatium till styrelsen inte fått gehör.

Racingspelarna gick tidigare i veckan ut med ett ultimatum, om inte styrelsen avgick omedelbart skulle laget vägra spela cupmatchen. Detta efter att spelarna inte fått ut sin lön på nästan fyra månader.

Styrelsen avgick inte och när domaren Jesús Gil blåste igång matchen på El Sardinero under torsdagskvällen så gick Racingspelarna ihop och stod stilla på planen - de vägrade spela. En minut senare blåste Jesús Gil av matchen och Real Sociedad tillfördelades vinsten.  Efter matchen har Racing spelarna hyllats i media världen över för sitt modiga agerande. Nu tackar lagets tränare Paco Fernández för det otroliga stödet.
– Jag skulle vilja tacka för all den support vi har fått. Vi blir väldigt rörda över detta. Men vi beklagar att vi behövde fatta ett sådant här beslut, något vi gjorde utav respekt för fotbollen, sporten som vi älskar och för oss själva.

Klubbens fans har hela tiden stått bakom spelarna och på El Sardinero under torsdagskvällen var det ingen tvekan om att de stöttade spelarna i beslutet att inte spela.
– Jag vill även tacka mina spelare för deras mod. Matchen idag var den viktigaste i våra liv och vi har gjort det för vår värdighet. Men utan fansens stöd skulle det här beslutet varit mycket svårare att ta, säger Paco Fernández enligt Marca.

Det har pratats en del om vad för konsekvenser spelarnas val att inte spela matchen kommer att få. Enligt regelboken ska klubben inte få delta i nästa säsongs upplaga av Copa del Rey och utöver det ska de även behöva böta. Men Paco är inte orolig och tror inte att laget kommer straffas.
– Vi får se vad som händer på fredag. Men i princip så måste vi nu gå vidare. Våra tankar är inte där de borde vara, men vi måste gå tillbaka till vardagen så fort som möjligt för lagets bästa. Vi är övertygade om att vi inte kommer få något straff eftersom vi inte är de “bad guys”, säger Paco

Racingspelarna väntade in i det sista på att styrelsen skulle avgå och enligt Paco Fernández gick de in på planen med tanken att matchen skulle bli av.
– När vi gick ut på planen så tänkte vi att vi skulle spela matchen, men då våra villkor [att styrelsen skulle avgå] inte genomfördes så gjorde vi inte det.

Publicerad 2014-01-31 kl 14:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons