POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN

Efter Barcas dom - Ter Stegen och Halilovics övergångar i fara

BARCELONA. FC Barcelona ska redan ha kommit överens om övergångarna av Marc-André ter Stegen och Alen Halilovic men nu hänger värvningarna i luften efter Fifas dom.
- Just nu är en övergång till Barcelona utesluten, säger Ter Stegens agent Gerd Von Bruch till tyska Bild.

Fifa har straffat FC Barcelona med ett transferförbud men det är ännu oklart hur det påverkar de två värvningar den katalanska klubben redan ska ha gjort klart.

Värvningen av Alen Halilovic från Dinamo Zagreb har bekräftats på båda klubbarnas officiella hemsidor. Dessutom är det en “öppen hemlighet” att Barcelona och Borussia Mönchengladbach ska ha kommit överens om övergången av Marc-André ter Stegen.

Men nu riskerar de två värvningarna att inte gå igenom. Trots det är Ter Stegen säker på att han lämnar den tyska klubben i sommar.

-  Jag har inte hört någonting och vet inte vad du vill att jag ska säga. Det enda jag vet är att jag kommer lämna Gladbach efter säsongen, säger Ter Stegen till tidningen Express.

Men spelarens agent Gerd Von Bruch tror inte att det blir någon flytt till Barcelona i sommar.

-  Just nu är en övergång till Barcelona utesluten. Om jag inte har misstolkat Fifas uttalande så är det just nu omöjligt att gå till Barcelona i sommar, säger Bruch till Bild.

Däremot tänker de hålla koll på vad som händer i Barcelona de kommande veckorna.

-  Jag vet inte om beslutet gäller framtida transfers eller även värvningar som redan är klara. Vi måste först vänta och se om Barcelona överklagar beslutet. Vi måste vara lugna och fortsätta att observera vad som händer under de kommande veckorna, säger Bruch till tyska Sport1 channel. 

Enligt Angelo Cascella expert i idrottsjuridik och medlem i TAS finns det en möjlighet för Barcelona att värva en målvakt även om transferförbudet inte skulle tas bort. Syftande på att Victor Valdés lämnar klubben i sommar.

-  Fifa tar hänsyn till eventuella speciella omständigheter som kan påverka varje fall. Om Barça blir utan målvakt kan de söka om särskilt tillstånd, säger Cascella till Marca.

Även värvningen av Alen Halilovic som nyligen blev offentlig hänger i luften. Men enligt spelarens advokat Jean Louis Dupot kommer Halilovic bära Barçatröjan nästa säsong.

- Jag kan inte för en sekund tänka mig att min klient Alen Halilovic inte kommer spela för Barcelona nästa säsong. Den här värvningen var klar innan förbudet kom, säger Dupot till spanska radiostationen Rac1.

Dupot tycker även att Fifa har behandlat ärendet på helt fel sätt.

-  Fifa har gjort ett bra jobb genom att identifiera problemet men jag tycker att de tagit fel medicin. För mig måste huvudfrågan vara vad som är bäst för barnet och hans familj. När Fifa inte tillåter ett barn och hans familj att ha en framtid, då är regeln inte korrekt, säger Dupot till Rac1.

Publicerad 2014-04-03 kl 12:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå