Efter förlusten - Barcelonas tränare hyllar laget

Spanien

BARCELONA. Två förluster på en vecka. Men Barcelonas tränare Tata Martino är ändå nöjd.

- En av våra bästa halvlekar den här säsongen, säger han efter 0-1-förlusten mot Athletic.

Under söndagskvällen åkte Barcelona på sin första förlust för säsongen i ligaspelet. Athletic Bilbao vann på nya San Mamés med 1-0 efter ett mål av Iker Muniain.

Det var den andra förlusten för katalanerna i veckan då de även åkte på en 2-1-förlust mot Ajax i Champions League - och ett flertal kritiska röster har nu höjts i Spanien.

Barcelonas tränare Tata Martino - som var ursinnig på sitt lag efter förlusten mot Ajax - var dock nöjd med matchen mot Athletic Bilbao.

-  Vi kom till matchen med intentionen att lösa de problem vi hade i Amsterdam och jag tycker att vi gjorde en bra insats. Första halvleken var absolut en av de bästa vi har haft den här säsongen. De första 70 minuterna spelade vi väldigt bra, sa "Tata" till medierna på plats efter matchen.

Barcelonatränaren menar även att media fokuserar för mycket på resultaten istället för spelet.

-  Ni [journalister] analyserar utifrån resultaten och de två senaste har varit negativa, men under första delen av matchen såg jag ett bättre Barça än när vi har vunnit. Det är svårt efter ett nederlag, men jag såg ett mycket bra Barça.

Vid ställningen 0-0 blev Neymar nerdragen precis utanför straffområdet och Barcelonaspelarna menade på att Athleticspelaren borde fått rött kort. Men domaren Juan Martínez Munuera nöjde sig med att visa det gula kortet.

-  Domaren gjorde inte sitt jobb, eftersom Neymar var fri med Gorke så ska det vara rött kort. Jag tror att det hade förändrat matchbilden. Det var tydligt, för mig är det rött kort, sade mittfältaren Sergio Busquets efter matchen.

Busquets verkar mer hoppfull än nedslagen.

-  Vi är inte oroade över våra misstag, vi lär oss av dem.

Publicerad 2013-12-02 kl 12:41