Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Efter övergången till Barca: "Stort för kroatisk fotboll"

BARCELONA. Alen Halilovic har tidigare själv offentliggjort att han kommer spela för FC Barcelona nästa säsong, nu bekräftar även klubbarna övergången.
- Vi är stolta över den här övergången, säger Dinamo Zagrebs sportchef Modrih Zoran Mamic till klubbens officiella hemsida.

Både Dinamo Zagreb och FC Barcelona har bekräftat på sina officiella hemsidor att man kommit överens om en övergång av Alen Halilovic, för 2,2 miljoner euro en summa som kommer öka när spelaren når Barças A-laget.

Haliovic skriver på ett kontrakt på fem år med Barcelona och spelaren som fyller 18 i juni kommer börja nästa säsong i klubbens B-lag.

-  Barcelona är något väldigt speciellt. Det är en klubb jag älskat sedan jag var liten och det kommer vara en ära att få spela för Barça, säger Halilovic enligt Barcelonas officiella hemsida efter att värvningen blivit klar.

Men spelaren är även tydlig i att tacka sin Dinamo Zagreb som har gjort flytten möjlig.

-Jag är väldigt glad, det är svårt att hitta orden för att beskriva hur jag känner mig. Jag vill tacka Dinamo för allt, de kommer alltid vara min första kärlek och klubben där mina drömma började blir verklighet, säger Halilovic

I Dinamo Zagreb ser man övergången som en av de största i klubbens historia. Att Halilovic som spelat i klubben sedan han var sex år gammal är en egen producerad spelare som nu går till en av världens bästa klubbar, tyder på att ungdomsutvecklingen i landet går åt rätt håll.

-  Självklart är vi stolta över att ha gjort en så stor övergång, men det är inte bara stort för oss utan för kroatisk fotboll. Barcelona har följt Alens utveckling i flera år, de är en av de största klubbarna i världen och vi är glada över att ha nått en överenskommelse med dem, säger Modrih Zoran Mamic till Dinamo Zagrebs officiella hemsida

Publicerad 2014-03-28 kl 17:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons