Efter succéinhoppet – Isak hyllas: "Skrämde bort spökena med en vänsterfotad missil"

La Liga

Inbytt i minut 82 – matchvinnare i minut 84.
Alexander Isak får fina omdömen efter gårdagens seger.
"Isak skrämde bort spökena med en vänsterfotad missil", skriver Mundo Deportivo.

Fyra raka förluster och jumbon Espanyol på besök. Det var vad som väntade Real Sociedad i går, torsdag – i en match där Alexander Isak fick inleda på bänken.

Gästerna tog dessutom ledningen redan efter tio minuters spel men tio minuter in på den andra halvleken kom hemmalagets kvittering genom Willian José. 1-1 såg länge ut att bli slutresultatet men med åtta minuter kvar av ordinarie tid byttes Alexander Isak in – två minuter senare hade han avgjort matchen med ett läckert volleyskott.

- Målet är väldigt viktigt för mig och laget. Nu måste vi fortsätta att jobba, sa Isak efter matchen.

I dag, dagen efter matchen, lyfts svensken fram i spansk media.

"Isak skrämde bort spökena med en vänsterfotad missil", skriver Mundo Deportivo som beskriver anfallaren som "avgörande". I Marca får Isak – tillsammans med tre andra Real Sociedad-spelare – två av tre i betyg.

Med fem omgångar kvar att spela är "La Real" sjua i tabellen – sju poäng bakom Sevilla som i nuläget har den sista Champions League-platsen.

Publicerad 2020-07-03 kl 08:02