POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN

Efter transferförbudet - Barcelonas sportchef erbjöd sig lämna sin post

Barcelonas sportchef erbjöd sig att lämna sin post efter att FIFA gett klubben transferförbud.
- Zubi sa att om han var problemet så skulle han lämna, säger klubbens president Josep María Bartomeu till Catalunya Radio.

Efter att FC Barcelona brutit mot FIFA:s paragraf 19 när det gäller att värva minderåriga spelare från andra kontinenter har klubben straffats med ett års transferförbud. En dom som fick Barcelonas sportchef Andoni Zubizarreta att överväga om han skulle lämna sin post.
- Han är en klubbman, en sportchef som gör ett väldigt bra jobb. Efter att vi hade hört sanktionen från Fifa förra onsdagen så träffades vi under eftermiddagen för att bestämma hur vi skulle hantera situationen. Zubizarreta sa då att om han var problemet så skulle han lämna sin post. Jag uppskattar hans ord, men det var inte hans problem och hans avgång skulle inte lösa problemet, säger Bartomeu till Catalunya Radio.

Barcelonas president Josep María Bartomeu fortsätter att insistera att klubben inte gjort något fel och att de utvecklar personer före spelare, något Fifa inte har värderat.
-Vi har förklarat för FIFA att sport är något som integrerar och i Barça formar vi inte bara fotbollsspelarna som fotbollspelare utan även som personer. Just nu har vi ett flertal pojkar som på grund av FIFA:s kriterier inte får spela. De är här för att deras föräldrar vill att de ska fortsätta här. Inte för att tävla (som de inte får) utan för att träna.

Men trots det så försöker Barcelona enligt presidenten att se vad de skulle ha gjort fel i ärendet.
- Vi försöker analysera och se vad som har gått fel, men jag vet inte vad som har hänt. Vi vet inte vem som lämnade in anmälningen, det var anonym.

Laporta kritisk till FIFA

Står sig transferförbudet så betyder det även att Barcelonas redan gjorda värvningar med Marc-Andre Ter Stegen och Alen Halilovic inte går igenom. Men Bartomeu menar att klubben planerar för den kommande säsongen med tanken att så inte blir fallet.
- Halilovic har skrivit på för Barça B och Zubizarreta planerar laget för nästa säsong. Vi kommer att överklaga till FIFA och om det behövs kommer vi ta det till CAS.

Även Barcelonas förra president Joan Laporta (2003-2010) har kommenterat händelserna och tycker att FIFA varit för hårda.
- FIFA har varit för hård mot Barça. Det är tydligt att vi formar människor först och sen spelare och att vi gör det bra: Messi, Xavi, Iniesta, Valdés, Puyol, Piqué, Busquets, Pedro alla kommer från La Masia. Sedan många år har vi haft en utbildning för de här unga spelarna som är omsorgsfull. Vi har professionella psykologer och lärare som gör att de här killarna kan hantera sina liv och bli stjärnor inom världsfotbollen, säger Laporta till den katalanska tv-kanalen Esports.

Publicerad 2014-04-07 kl 14:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå