Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Efter tunga cupförlusten: "Viktigaste matchen någonsin"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

BARCELONA. Förväntningarna blev förstora på Espanyol som föll i cupsemifinalen mot Athletic Club.
– Detta kan ha varit den viktigaste matchen någonsin för vissa spelare, och det tog ut sin rätt på dem, säger Sergio González på presskonferensen efter matchen.

Espanyol har imponerat både i ligaspelet och cupen den här säsongen. Efter att laget spelat 1-1 på San Mamés i det första mötet av cupsemifinalen, började man drömma om en final. Förväntningarna från spelare och fans var enorma inför onsdagens semifinal på Power8 Stadium i Cornellà.

Men Espanyol-spelarna kunde inte leva upp till förväntningarna och istället var det Athletic som stormade på och vann matchen med 0-2, och mötet med totalt 1-3.

– Vi var för avslappnade i början och tänkte att vi hade en bra match på deras arena och i vårt huvud var kanske resultatet bättre än vad det var i verkligheten. Ovanpå det gjorde Athletic mål med sitt första riktiga anfall vilket bara ökade våra tvivel, säger Espanyoltränaren Sergio García under sin presskonferens efter matchen.

I försnacket hade matchen målats upp som den viktigaste Espanyol spelat sedan de var i final i Uefa cupen 2007. De enorma förväntningarna och förhoppningarna hart gjort att förlusten tagit hårt på spelarna menar Sergio.

– Att förlora hjälper dig att utvecklas och förbättras. Detta kan mycket väl ha varit den viktigaste matchen någonsin för vissa av våra spelare, vilket kan ha tagit ut sin rätt på dem. Tiden läker alla sår, men idag är det svårt. Vi är irriterade och sårade. Det finns inga argument som kan ge oss någon tröst.

– Vi har förlorat en underbar möjlighet och vi var så otroligt entusiastiska över att nå en final, men det gick inte. Men jag vill vara positiv; gratulera och tacka mina spelare för deras prestation i cupen och för att de tagit oss så långt. Nu måste vi skifta fokus och få oss själva i den bästa möjliga form för ligaspelet, säger Sergio under sin presskonferens.

Publicerad 2015-03-05 kl 07:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons