Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Ersättaren - om Valdés får välja

Foto: Scanpix.

Victor Valdes vet vem han vill ha som ersättare mellan stolparna.

BARCELONA. Victor Valdés vill se Jordi Masip som sin ersättare.

- Jag vill att min ersättare ska komma från ungdomslagen, säger Barçamålvakten under en ceremoni i Gavá

Ända sedan Victor Valdés gjorde det officiellt att han kommer lämna FC Barcelona efter säsongen har det ryktats om vem som ska ta över hans plats mellan stolparna på Camp Nou. I spansk media har Borussia Mönchengladbach målvakten André Ter Stegen och Atléticos Thibaut Courtois varit namnen högst på listan.

Men om Valdés själv får välja så ska det vara en målvakt från klubbens ungdomslag.

Under en ceremoni i stadshuset i Gavá under tisdagen fick Valdés frågan om han skulle vilja se B-lagsmålvakten Jordi Masip som sin ersättare.

- Det är den första gången jag får den frågan och den glädjer mig. Jag skulle älska det, att ha en spelare från klubbens egna cantera som min ersättare, sa Valdés till medierna på plats.

En av de stora anledningarna till att Valdés gärna skulle vilja se en spelare från "La Masia" ersätta honom är för att han själv en gång i tiden tog den vägen. Efter att ha kommit till klubben som 10-åring fick Valdés sin debut av Louis Van Gaal 2002 vid 20-års ålder. En dag han själv aldrig kommer att glömma.

- En dag gick en galningen vid namn Van Gaal fram till ett barn, som var jag, och han frågade "ska du spela?". Van Gaal tog en enorm chansning på mig den dagen.

Jordi Masip målvakten som Valdés gärna ser som sin efterträdare är 24 år gammal och har spelat för klubben sedan han var 15. Enligt spanska medier är Masip den målvakt som liknar Victor Valdés mest.

Många av hans styrkor är detsamma som Valdés, reflexräddningar, bra på en mot en situationer men framförallt hans fotarbete som den förra målvaktstränaren Carles Busquets har uttryckt är "perfektion".

Victor Valdés är tydligt en stor förebild för Masip som tidigare utryckt i en intervju till Barça tv att "Valdés är min spegel, den mest kompletta målvakten Barça kan ha."

Publicerad 2013-11-13 kl 19:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons