Fati räddade Barcelona från jättefiasko

Copa del Rey

Barcelona var nära ett jättefiasko i Copa del Rey.
Under förlängningen klev Ansu Fati fram och sänkte Intercity till 4-3.

Barcelona ställdes under onsdagskvällen mot tredjedivisionslaget CF Intercity i sextondelsfinal i Copa del Rey, och blev i andra halvan av matchen rejält omskakat.

Efter 59 minuters spel klev Oriol Soldevila fram för Intercity, som ligger efter Barcelonas reservlag i tabellen i tredjeligan, och kvitterade till 1-1, och i den 74:e minuten slog han till igen till 2-2. Barcelona var där och då pressat, men tog lite senare ledningen igen.

Tre minuter efter det andra kvitteringsmålet höll sig nämligen Raphinha framme och gav Barcelona 3-2 i cupmötet. Många trodde nog då att det skulle räcka till seger, men i den 86:e minuten slog Soldevila till igen och fullbordade ett hattrick till 3-3.

Matchen gick därmed till förlängning, och då tryckte Barcelona på för ett segermål och var nära genom Jordi Alba, som prickade ribban under första förlängningskvarten.

Till slut fick Barcelona fira igen, då Ansu Fati i den 104:e minuten satte 4-3, vilket blev matchens sista mål, och därmed gick storklubben vidare till åttondelsfinal. Intercity kan samtidigt vara mer än nöjt med sin prestation.

Intercity: Campos - Jaime, Murria Soriano, Perez, Galvez, Romero - Soldevila, Bellotti, Roige, Mari - Pinan De La Fuente.

Barcelona: Pena Sotorres - Bellerin, Araujo, Koundé, Alba - Kessie, Busquets, Torre - Dembele, Torres, Depay.