Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SPANIEN

Ferguson: "Helt övertygad om att Neville lyckas"

Foto: TT

Gary Neville kommer att göra succé i Valencia. Det förutspår engelsmannens tidigare manager, den legendariske Alex Ferguson.
- Han har alla kvaliteter som krävs, säger Ferguson.

Hela fotbollsvärlden höjde på ögonbrynen när Champions League-klubben Valencia på onsdagen gjorde en minst sagt oväntad utnämning till sin vakanta tränarpost. Valet föll på förre engelske landslagsmannen och Manchester United-försvararen, numera expertkommentatorn, Gary Neville som trots sin assisterande roll i Roy Hodgsons landslagsstab ändå får anses vara oprövad som manager på hög nivå.

En förklaring till Valencias beslut är såklart att ägaren Peter Lim även har affärsintressen i Salford City, det fotbollsprojekt som Neville driver ihop med bland andra Nicky Butt, Ryan Giggs, Paul Scholes och brodern Phil i Manchester.

Men även om Neville som spelare har vunnit massvis av titlar och spelat stora matcher betvivlar många fans att han har erfarenhet nog att axla det sportsliga huvudansvaret i en av Spaniens största föreningar.

En som dock inte tvivlar är Alex Ferguson, managern som i början av 90-talet gav Gary Neville chansen i Premier League och var med och fostrade honom till en av seriens bästa ytterbackar.

- Jag är helt övertygad om att Gary kommer att lyckas bra. Han har många goda egenskaper han kan applicera på sin nya roll. Inte minst ledaregenskaper. Sedan är han ärlig och arbetar väldigt hårt. Han är inte den sortens människa som viker sig inför svåra beslut, och det är ett personlighetsdrag som blir absolut nödvändigt för honom nu, säger Ferguson till the Telegraph.

Publicerad 2015-12-03 kl 12:35

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER