Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN
10å

Ferguson: Real Madrid är Francofascismens lag

Enligt uppgifter i spanska Marca går Alex Ferguson återigen till attack mot Real Madrid. Klubben anklagas för att alltid få sin vilja fram, vilket i sin tur ska bottna i den tidigare relationen med Francos fascistregim.

Det är inte första gången Sir Alex Ferguson anspelar på fascism när han talar om Real Madrid. Under den tidigare transfersoppan, Cristiano Ronaldo, duggade beskyllningarna tätt från skottens håll om den spanska klubbens tillvägagångssätt när det handlade om att närma sig spelaren.

Idag hänvisar den spanska tidningen Marca till en intervju som publicerats i ”GQ” där tränaren återigen drar upp historien om klubbens, förmodade, beskydd som åtnjöts under Francos dagar.

Enligt skotten är nämligen klubben van vid att få sin vilja fram, och menar att det skulle ha ett direkt samband med att ”Real Madrid, General Francos klubb, har en historia från tiden innan demokratin gjorde sitt intrång i Spanien”. Det i sin tur, enligt Sir Ferguson, innebär att klubben ”är kapabel till att få vem som helst och precis hur de vill”.

Publicerad 2008-10-28 kl 20:09
Annons
Annons
Annons