Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Förre Öster-målvakten ska provträna med Levante: "Det är det här jag vill göra"

19-årige Pierre Abou Abboud kan skriva kontakt med den spanska klubben Levante UD. Till dagarna ska han träna med Levantes akademilag, men målet är att nå A-laget. 
- Självklart så siktar man alltid högre, säger Abboud till Fotbollskanalen. 

Under 14 år har Pierre Abou Abboud representerat Östers IF. Nu ska Östers förre målvakt provträna med Levante. Tanken var egentligen att Abboud skulle spela med Levante redan i januari i år, men han kände att det kunde vänta.

- Det gick väldigt bra i Öster så jag kände att det var dumt att vara bra någonstans och sen sticka. Jag var ju med i A-laget till 80-90 procent. Dock fick jag aldrig spela någon match med A-laget där, utan de sa att jag för ung. ”Du gör det bra men du är fortfarande för ung", sa dem. Tillslut kom vi till en punkt där vi inte var överens och då kände jag att jag inte ville vara kvar i Öster längre, säger Abboud till Fotbollskanalen. 

Efter Öster gick Abboud till division 3-klubben Växjö United för att spela. Men nu när chansen fanns att få spela med Levante så kände han att det var dags. Igår kväll åkte han till Valencia för att träffa laget.

- Planen idag är att jag ska till klubben och kolla lite, se miljön och snacka om vilka jag ska träna med. Men det är i alla fall bestämt att det blir något.

Inom några dagar kommer svensken att träna med Levante för första gången. Som upplägget ser ut nu så kommer Abboud att stanna i Valencia om allt går bra.

- Planen är att jag ska vara här i ca en månad, det är det vi har snackat om. Men sen vet man aldrig vad som händer. Går det inte så bra så kanske jag får åka hem efter en vecka. Men planen är att jag ska stanna en månad. Om det går bra så kommer jag vara kvar här. 

Hur ser sannolikheten ut att du kommer med i Levantes akademilag?
- Jag tror den är bra faktiskt. Jag har ändå lite erfarenhet av det innan och det känns bra. Jag är inte nervös på ett dåligt sätt. Jag känner bara glädje, det är det här jag vill göra. Jag tror det kan gå bra.

Även om det kortsiktiga målet just nu är att komma med i akademilaget så siktar Abboud mycket högre än så.

- Mitt mål är ju självklart Levantes A-lag här. Om jag kommer in i ungdomslaget så självklart så siktar man alltid högre. Det gör man ju. Men om jag skulle skriva kontrakt med dem och de vill låna ut mig så förstår man det. Det är ju ändå Spanien så det är nog ganska bra här, var man än spelar.

Publicerad 2017-10-19 kl 06:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons