Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Förre storspelaren Futre avslöjar läggmatch: "Han sa åt oss att förlora"

Paulo Futre.

Den före detta Atletico-spelaren och portugisiske landslagsmannen, Paulo Futre, avslöjar i en intervju till "Record" att den dåvarande presidenten, Jesus Gil, beordrade laget att lägga sig mot Espanyol 1991.

Jesus Gil var president för Atletico Madrid mellan 1987 och 2003 och la bland annat ner ungdomsakademin 1992, vilket fick den blivande storspelaren, Raul, att lämna klubben för rivalerna Real Madrid vid femton års ålder.

Paulo Futre spelade för Atletico Madrid mellan 1987 och 1993 och var under hans tid en av de mest talangfulla spelarna i Europa.

Nu avslöjar han till "Record" att Atleticos dåvarande president, Jesus Gil beordrade laget att lägga sig mot Espanyol, 1991.

Atletico Madrid, vars andraplats var ohotad, mötte ett Espanyol som behövde vinna för att hänga kvar i den högsta serien. 

Futre berättar att presidenten kom till hotellet och tog kontakt med honom kring matchen mot Espanyol.

"Idag ska vi inte vinna. Gå och säg till dina lagkamrater att inte gå för fullt" ska Gil ha sagt enligt Futre.

- Det var första gången som någon kommit till mig med ett sådant förslag. Jag vägrade dock. Jag sa åt honom att jag inte gör sådant och att han själv fick gå säga det till laget, berättar Futre.

- Innan matchen skulle börja kom Gil ner i omklädningsrummet och sa åt oss att inte vinna. Mina lagkamrater protesterade inte. Det var ju presidenten som betalde lönerna och han hotade med att göra sig av med de som inte var överens, säger Futre.

Hur matchen slutade? Atletico förlorade med 3-1 och Espanyol räddade sig kvar i den högsta serien.

Jesus Gil y Gil avled 2004 av en hjärnblödning.

Publicerad 2014-11-17 kl 15:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons