Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Garå: "Puyols avsked är slutet av en era"

Carles Puyol

Carles Puyol har vunnit det mesta med sitt Barcelona. Nu har profilen valt att lämna klubben efter säsongen.

– Inom inte så långt avstånd så kommer Xavi att försvinna, och Valdes. Det är lite slutet på en era där Guardiolas vinnargäng försvinner en efter en, säger Johanna Garå till Fotbollskanalen.se.

Mittbacken Carles Puyol har inte bara stuckit ut ur mängden på grund av sin frisyr, den viljestarke mittbacken har under hela sin seniorkarriär varit Barcelona trogen. Men i höst kommer Barcelona för första gången på 15 år att starta säsongen utan Puyol i truppen.

– På senare år har han haft så många skador, framför allt i sitt knä. Så det är inte oväntat att han lägger av. Den här säsongen när han varit med i truppen och varit frisk så har han inte fått åka med på vissa resor. Han är alltså fjärdevalet som mittback och någonstans är det inte riktigt värdigt för honom som varit kapten för det här laget och given, säger Johanna Garå till fotbollskanalen.se.

Trots att han stundtals varit ett fjärdeval menar Garå att det inte är klart vem som kan ersätta viljestarke mittbacken i dagens Barcelona.

– Han var en riktig ledargestalt som ledde mer med sin kropp än med ord när han spelade och gav allt i varje situation. Han kanske inte alltid hade tajmingen med sig i alla tacklingar, men han ville fan hinna. Jag vet inte, någonstans är det kanske den där "Puyol-själen" som man saknar i dagens Barcelona, säger Garå.

Finns det någon som skulle kunna ersätta honom?

– Det är lite svårt att se vem det ska bli, faktiskt. Rent personlighetsmässigt är inte Busquets en sådan person, Iniesta är inte en sådan person. Det skulle vara Pique då. Messi är inte heller en sån person, den där grovjobbaren, säger Garå.

– På sikt nu, inte inom så långt avstånd så kommer Xavi att försvinna, och Valdes. Det är lite slutet på en era där Guardiolas vinnargäng försvinner en efter en, säger Garå.

Publicerad 2014-03-04 kl 18:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons