Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Goitom försvarar tränaren - trots 0-8: "Den bäste jag haft"

Mardrömmen mot Barcelona kostade Juan Manuel Lillo jobbet. Tråkigt, tycker Henok Goitom.
- Han var den bästa tränaren jag någonsin haft, säger svensken till fotbollskanalen.se.

Almerias match på lördagen har redan sorterats in i de bakre regionerna av forwarden minnesbank. Förlusten med 8-0 svider såklart – men Goitom konstaterar att ”det som hänt har hänt” och att alla får dra sina egna slutsatser. Närmare vill han inte kommentera saken.

En som däremot i allra högsta grad påverkas av fiaskot är tränaren Juan Manuel Lillo. Nästan direkt efter slutsignalen meddelade Almeria att tränaren sparkas. Något Henok Goitom förstår, men samtidigt beklagar.

- Grejen är att i fotbollsvärlden, när det går tungt, då ryker tränaren alltid först. Men jag tycker definitivt inte att det är hans fel. Vi är elva spelare där ute på planen som ska göra jobbet, säger Goitom.

Samtidigt inser anfallaren att ledningen måste försöka vända den negativa trend som sett till att Almeria hamnat näst sist i La Liga-tabellen. Juan Manuel Lillo, som influerats mycket av Barcelonas offensiva spelstil, var kanske inte rätt man att leverera de snabba resultaten med sin 4-3-3-modell.

- Jag kommer fortfarande att säga att han var den bäste tränaren jag haft. Han ger en vision av fotboll som många i laget tidigare saknat erfarenheten av. Det är den rätta filosofin, speciellt när det gäller ungdomsutveckling, säger Goitom.
- Men det passar kanske inte alla lag att spela som Barcelona, för man har inte det spelarmaterial som finns där.

Goitom konstaterar att det frejdiga och överraskande Almeria från fjolåret scoutats bättre av motståndarna på senare tid. Många har lärt sig hur laget vill spela. Därför gäller det att näste tränare står för en krigarstil som genast ger poäng.

- Någon som vinner matcher. Det är det enda klubben behöver nu. Annars finns risken att du åker ut, och då spelar visionen ingen roll, säger Goitom och fortsätter:

- Om du säger till en president att hans lag antingen ska spela dåligt men vinna alla matcher - eller att laget spelar bra men vinner ibland och förlorar ibland. Då tror jag att han alltid väljer det första alternativet. Det är för att pengarna är så viktiga inom sporten.

För Goitoms egen del kan dock förändringen i ledningen medföra en positiv sak. Under Lillo har han fått spela på kanten eller som ensam anfallare, vilket egentligen inte passar honom helt. Nu hoppas han i stället på att Almeria ska använda sig av klassisk 4-4-2.

- Om jag bara ser till min personliga önskan skulle jag föredra det. Men vi får se, allt blir upp till den person som tar över framöver.

Publicerad 2010-11-23 kl 11:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons