Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Goitom hyllar Zlatan: "Hans bästa match i Barcelona"

Fotbollsvärlden hyllar Zlatan Ibrahimovic efter två mål mot Arsenal. Svenskens landsman i La Liga utgör inget undantag.
- Andra halvlek var hans bästa i Barcelona, säger Henok Goitom.

Från alla håll strömmar beröm till "Ibra" som stod för en finfin insats i onsdagens Champions League-kvartsfinal. Först lobbade han in 1-0 över Manuel Almunia, innan ett distinkt vristskott i nättaket dubblade på ledningen.
- För mig var han matchens spelare. Han tog anfallsrollen perfekt kvällen igenom. Det finns absolut ingenting att klaga på, säger Henok Goitom till fotbollskanalen.se.

Och de lovorden borde värma extra mycket för Zlatan. Almeria har en tränare som är god vän till Pep Guardiola - och förespråkar nästan exakt samma sorts fotboll. Det innebär att Henok Goitom, själv anfallare, vet precis vad som krävs av en spelare i Ibrahimovic roll.
- Våra system är ju inte helt identiska. Förutsättningarna skiljer sig åt även om grundtankarna påminner mycket om varandra. Men visst, jag och Zlatan har samma position, säger Goitom.

Han anser att Barcelona, åtminstone med Ibrahimovic på planen, var klart bättre än sin motståndare. Efter att svensken klivit av kunde dock Arsenal kvittera och skaffa sig ett hyfsat utgångsläge inför returen, på Camp Nou den 6 april.
- Det där undrar jag lite över. Varför tog de ut Zlatan? Jag förstår självklart att Henry ska få komma in på sin gamla arena, och tas emot av sina supportrar. Det var ju hans match. Men så som Zlatan spelade borde man behålla honom på planen, säger Goitom.

Barça kanske kände sig helt säkra på segern och ville vila honom?

- Jag minns inte om det stod 0-2 eller 1-2 när de gjorde bytet. Men det spelar egentligen ingen roll. Zlatan är så pass stor att man kan slå långa bollar på honom och så tar han ner dem. Ett inlägg räcker och så blir det farligt.
- Men man ska inte ta ifrån Arsenal sin prestation heller. De kämpade verkligen vidare. Många lag som hamnar i underläge mot Barcelona ger bara upp. Nu har vi ett spännande returmöte att se fram emot, säger Goitom.

Publicerad 2010-04-02 kl 15:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons