POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LA LIGA
1v

Goitom tipsade Isak timmarna innan succén mot Real: "Ramos är väldigt ivrig..."

Foto: Bildbyrån.

MARBELLA. Alexander Isak sänkte Real Madrid med två mål.
Några timmar innan avspark fick han tips av Henok Goitom.
- Ramos är väldigt ivrig som spelare och är man lite lurig så går det att skada honom, säger Goitom till Fotbollskanalen.

Alexander Isak stal rubrikerna i helgen då han satte två snygga mål mot Real Madrid - på bortaplan. I Spanien har landslagsanfallaren fått stora lovord för sin insats och även förbundskapten Janne Andersson gladdes åt anfallarens succé.

- Väldigt roligt för Alexander. Han är en skicklig spelare och har visat framfötterna varje gång han varit med i landslaget. Så jag är inte förvånad, säger han till Aftonbladet.

Henok Goitom spelade i AIK tillsammans med Isak. Han tror att Isak nu tagit nästa steg i karriären och att succén mot Real Madrid var en brytpunkt.

 - Nu tog han klivet, säger Goitom till Fotbollskanalen.

- Det är nu han verkligen bevisat sig på den stora scenen. Det är en helt annan respekt från motståndarnas sida nu, tror jag. 

AIK:s anfallsveteran, som var en stolpträff ifrån att näta själv mot Real under sin tid i Spanien, berättar att han hade kontakt med Isak tätt inpå avspark.

- Jag pratade med honom några timmar innan matchen, om att möta Real Madrid, säger han.

 - Det var lite tips om mittbacksparet, sedan hur mycket han själv använde det vet jag inte. Han är hårt arbetande, han är väldigt ödmjuk vilket man ser när han springer till Willian Jose som är hans konkurrent. Det måste var en mix - man ska tänka på sig själv men han har också tillräckligt med ödmjukhet. Att ha den ödmjukheten trots att man gjort mål mot Real Madrid borta kommer man långt med.

Vad sa du om mittbacksparet?
- Det handlade mest om rörelsemönster och så. Ramos är väldigt ivrig som spelare och är man lite lurig så går det att skada honom. Nu har Isak mer respekt, det är svårare för Janne att ta ut ett anfallspar till EM. Det är inte lätt.

Han jämför känslan när Isak spelar som när Zlatan gör det.

- Det känns lite som när Zlatan gick Los Angeles eller Milan, när han hoppade in så kände man att det skulle hända någonting. Lite den auran känns det som att Alex har också. Något kommer hända, man vet bara inte vad det är och man vill inte missa någon minut av matchen.

Han fortsätter: 

- Han fick en väldigt stor respekt i Spanien efter den matchen, inte bara för att han gjorde två mål och en assist, han hade dessutom flera lägen där han kunde gjort fler mål. Visst kan man prata om att det var i cupen och så, men titta på Real Madrids startelva - det är många som är med i startelvan i vanliga fall. Han har spelat bra fram tills nu men det här var en brytpunkt, att han kan leverera på den stora scenen på bortaplan. Det pratades om han ska starta i landslaget eller inte, efter den här matchen så stärkte han sina aktier rejält.

Publicerad 2020-02-08 kl 14:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå