Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Goitoms Almería kan säkra kontraktet: "Men Mallorca är fruktansvärt bra"

I dag ska Almeria ”säkra” kontraktet i La Liga.
Sedan börjar jakten på Europaspel.
- Det är ingen omöjlighet, säger Henok Goitom till fotbollskanalen.se.

Inför säsongen lade Almería upp målsättningen att hålla sig kvar i högsta serien. Under hösten gick det knackigt, både för laget och svenske Henok Goitom, som drabbats av en tung lårskada.

Men inför söndagens möte med Mallorca visar tabellen på en elfteplats – och i praktiken skulle seger innebära att man undviker nedflyttning till Segunda división.

- Rent matematiskt räcker det inte med en vinst till. I teorin kan vi fortfarande åka ur. Men tittar man på lagen längst ner har de bara fem, sex segrar på hela säsongen. Det innebär att efter de måste vinna fem av sina åtta resterande matcher medan vi ska förlora alla. Det är inte särskilt troligt att de fullkomligt exploderar här på slutet. Men fotboll är fotboll, säger Goitom.

Han berättar också att möjligheten för avancemang till Europa League faktiskt finns. Flera klubbar – inte minst Deportivo La Coruña och Mallorca - dras med tunga ekonomiska problem, vilket i ett extremt scenario kan utestänga dem från den internationella nivån. Samtidigt avgör resultatet i spanska cupfinalen hur många som kvalificerar sig för Europa.

- Sevilla möter Atletico Madrid och vinner Sevilla räcker det med att komma sjua för att få chansen. De tar ju redan en plats beroende på tabellposition. Vi själva siktar förstås på att klättra och hamna så högt det går, säger Goitom.

Enligt honom är nyckeln till Almerías relativa framgångar det spelsystem managern Juan Manuel Lillo infört. Modellen liknar mycket Pep Guardiolas i Barcelona, och bägge tränarna känner varandra väl från sin gemensamma tid i mexikanska Dorados de Sinaloa.

- Jag har ingen aning om jag själv blir tränare en vacker dag. Men i så fall är det den här spelidén jag skulle använda, säger Goitom.

Vad säger du om din egen säsong så här långt?
- Spelmässigt har det gått väldigt bra. För varje år lär man sig nya saker. Men sedan hade jag ju den där skadan som gör att framför allt konditionen blivit lite lidande.

Mallorca har varit starka i serien. Vad tror du om era chanser mot dem?
- Det blir en tuff match. Mallorca har gjort det bra under året. Deras hemmaspel är fruktansvärt bra vilket man ser på tabellen och deras fjärdeplats. Nu vill ju vi lyfta oss så långt det går över nedflyttningsstrecket, samtidigt som de jagar en plats i Champions League.

Vilken matchbild förväntar du dig?
- Jag tror att det blir ganska tillknäppt i början, men att ytorna uppstår allt eftersom. Det ska vi försöka utnyttja.

Publicerad 2010-04-04 kl 10:34
Annons
Annons
Annons