Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Griezmann gick utklädd som "blackface" - skapar raseri på sociala medier

Foto: Bildbyrån/Twitter.

Antoine Griezmann gick på fest med 80-talstema.
Han valde en utstyrsel som skapar raseri på sociala medier.

Fransmannen Antoine Griezmann, till vardags i Atletico Madrid, valde en minst sagt kontroversiell utstyrsel då han på söndagen gick på fest med 80-talstema. Griezmann valde nämligen att klä ut sig till en mörkhyad basketspelare. På sitt twitter- och instagramkonto publicerade Griezmann en bild där han poserade med sin ”kostym”.

I sociala medier lät inte kritiken vänta på sig och bara minuter efter att bilden publicerats hade den fått tusentals delningar – och många valde att rikta hård kritik mot Griezmann.

Griezmanns val av utklädnad fick stor spridning i internationella medier och tidningar över hela Europa har alla rapporterat om vågen av kritik som sköljt över fransmannen.

Bland annat skrev den engelske parlamentsledamoten David Lemmy följande på Twitter:

”Det finns så, så många alternativ för en fest med 80-talstema, eller för en kväll ute överhuvudtaget, som inte involverar blackface. Det är otroligt att vi befinner oss 2017 och säger åt någon att inte klä ut sig till blackface."

Termen blackface, att måla sig till en mörkhyad person, användes som ett begrepp för vita personer som sminkade sig svarta i teatersammanhang under 1800-talet. I dag är de flesta dock överens om det är ett grepp som anses rasistiskt och förnedrande där man förstärker en typ av nidbild som finns mot svarta personer.

En stund senare plockade Griezmann bort bilden och bad om ursäkt.

Publicerad 2017-12-17 kl 22:10
Annons
Annons
Annons