Griezmann hjälte för Atletico mot Real i Madrid-derbyt

La Liga

Zinedine Zidane åkte på sin första förlust som Real Madrid-tränare under lördagen, i derbyt mot Atletico Madrid.

Zinedine Zidane gjorde under lördagens sitt första Madrid-derby som huvudansvarig på Real Madrids tränarbänk.

Marängerna - som väntat på en derbyseger i ligan mot Atlético sedan april 2013 - fick klara sig utan bland andra Gareth Bale, Marcelo och Pepe.

Noterbart var att Atletico Madrids tränare Diego Simeone i sin tur valde att satsa på ett anfallspar bestående av Griezmann och Torres.

Lagen skapade inte särskilt många eller heta chanser till en början. Efter en halvtimme fick Real Madrid dock ett bra frisparksläge. Någon meter utanför straffområdet klippte Cristiano Ronaldo till och den hårda frisparken räddades precis av Oblak i Atletico-målet.

Några minuter innan pausvilan testade Antoine Griezmann Navas i Real-målet. Ett lurigt skott räddades till hörna.

Tidigt i den andra halvleken brände Cristiano Ronaldo ett vasst läge inne i straffområdet. Ren sköt han ett skott tätt utanför den bortre stolpen.

Istället var det Atletico som skulle ta ledningen i matchen. Efter lite mer än 50 minuters spel kom Antoine Griezmann i ett anfall och fransmannen höll länge i bollen för att slå ut på en framrusande Filipe Luis, som passade tillbaka till Griezmann inne i straffområdet. Skyttekungen stänkte sedan in 1-0 nere vid ena stolpen.

Med ungefär en kvart kvar att spela skrek Real Madrid-lägret på straff efter att Danilo fällts i straffområdet, men domaren friade.

Real Madrid lyckades aldrig kvittera mot Atletico Madrid och matchen slutade 1-0 till Atletico. Förlusten var Zinedine Zidanes första som Real Madrid-tränare.

Lagen startelvor:

Real Madrid: Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Danilo - Kross, Isco, Modric - Ronaldo, Benzema, James.

Atlético Madrid: Oblak - Juanfran, Godin, Gimenez, Filipe - Koke, Gabi, Augusto, Saul - Griezmann, Torres.